Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@20:29:58 GMT

غلام پیله‌ور هنرمند دغدغه‌مند تئاتر میناب بود

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۱۶۵۷۷

غلام پیله‌ور هنرمند دغدغه‌مند تئاتر میناب بود

غلام پیله‌ور از هنرمندان تئاتر و تعزیه‌خوان شهرستان میناب روز گذشته (۲۶ خرداد) براثر سکته قلبی درگذشت.

کوروش زارعی روز سه شنبه در پیامی با تسلیت درگذشت غلام پیله‌ور به خانواده وی و جامعه فرهنگی و هنرتئاتر هرمزگان اظهارداشت: صدای زنگ‌دار غلام و بدن آماده، او را بر روی صحنه متفاوت می‌کرد، او همیشه به تئاتر شهرش تعصب داشت و برای تئاتر میناب رگ غیرت نشان می‌داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان داشت: صدای زنگ‌دار غلام و بدن آماده، او را بر روی صحنه متفاوت می‌کرد، او همیشه به تئاتر شهرش تعصب داشت و برای تئاتر میناب رگ غیرت نشان می‌داد.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری ادامه داد: همیشه در جلساتی که با مدیران شهر و استان داشتیم با تمام وجود از توانمندی هنرمندان و تئاتر میناب دفاع می‌کرد.

وی یکی از خصلت‌های خوب غلام پیله‌ور را دفاع از حق و مظلوم عنوان کرد و افزود: او هرگز اهل تزویر نبود و با شجاعت حق می‌گفت که همین دفاع از حق و حق‌گویی وی بارها و بارها به ضررش تمام می‌شد اما او هیچ ابایی از این  کار نداشت.

زارعی افزود: شجاعت غلام پیله‌ور و رک بودن او مثال‌زدنی بود، در آن زمان که بنده در کنارش کار می‌کردم به نظم و انضباط ارزش خاصی قائل بود و همیشه با بی‌انضباطی بعضی از هنرمندان گروه کنار نمی‌آمد.

این کارگردان و نمایشنامه نویس یادآور شد: غلام پیله‌ور در ایفای نقش‌هایش در نمایش‌ها انرژی بسیار می‌گذاشت و روی نقش خود وقت صرف می‌کرد و برای رسیدن به نقش، ساعت‌ها با کارگردان و اعضای گروه بحث می‌کرد تا بتواند نقشش را روی صحنه درست ایفا کند.

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری اضافه کرد: بازیگری نبود که به راحتی از ظرافت‌های نقش بگذرد. او طراح صحنه خوبی بود. در آن زمان که ما دکوراتور و طراح صحنه نداشتیم، به خاطر ذوق و خلاقیتی که پیله‌ور داشت دکورهای نمایش‌ها را طراحی می‌کرد و به زیباترین شکل ممکن می‌ساخت.

غلام پیله‌ور از هنرمندان پیشکسوت و یکی از تعزیه‌خوانان میناب استان هرمزگان که روز گذشته (۲۶ خرداد) براثر سکته قلبی درگذشت، در نمایش‌های «گل و جهله» و «فیروزه که می‌خواند» به کارگردانی کوروش زارعی،«عاشقانه‌هایی برای باد»، «معرکه در معرکه»، «چشم‌های خیره به راه»، «سرگشته» نقش آفرینی کرده بود.

وی حائز رتبه بازیگری و طراحی صحنه در جشنواره‌های مختلف بود.

کوروش زارعی نیز فارغ التحصیل لیسانس رشته هنرهای نمایشی است که یکم مهرماه ۱۳۵۰ در میناب متولد شده و علاقه خاصی به تئاتر و تعزیه‌خوانی در شهرستان میناب داشت.

او در مقطع راهنمایی با تئاتر آشنا شد و در نخستین نمایش مدرسه ای خود با نام «تیر غیب» نوشته محسن مخملباف به عنوان بازیگر روی صحنه رفت و نخستین حضور صحنه ای خود را تجربه کرد.

در دوره متوسطه او نمایش های زیادی را به جشنواره های دانش آموزی و منطقه ای وزارت ارشاد به روی صحنه برد که در تمام آن ها چه در مقام بازیگر و چه در جایگاه کارگردانی نقش پررنگی داشت و جوایز بسیاری را در این راه به خود اختصاص داد.

در سال چهارم دبیرستان نمایش «گل و جهله» را کارگردانی کرد که این نمایش در دوازدهمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر جایزه کارگردانی دوم، نویسندگی دوم، بازیگری اول مرد و عنوان نمایش برگزیده کانون ملی منتقدان ایران را دریافت کرد.

نمایش های تلاقی، روزهای خوش یک پادشاه، چشم های خیره به راه و بند کارهایی بودند که در سال ۱۳۶۵ در آنها حضور داشت.

نمایش های مضرات دخانیات، مردی که گلی به دهان داشت، دو چهره از یک کارفرما، خانه روشنی پرواز را به خاطر بسپار، بیا با هم برویم جنگ، اسب سفید، قائد، هجوم، و مرگ در پاییز از جمله کارهای زارعی در آن سال هاست.

برچسب‌ها میناب هنرمند تئاتر هرمزگان حوزه هنری کوروش زارعی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: میناب هنرمند تئاتر هرمزگان حوزه هنری کوروش زارعی میناب هنرمند تئاتر هرمزگان حوزه هنری کوروش زارعی تئاتر میناب کوروش زارعی روی صحنه نمایش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۱۶۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری در رشت آغازشد

به گزارش خبرنگار مهر، مرحله استانی نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در گیلان که آذر سال ۱۴۰۲ با شعار «این صحنه خانه ماست» از سوی معاونت فرهنگی این نهاد فراخوان‌شد، ظهر دوشنبه با هنرنمایی ۸ گروه نمایشی کانونی و آزاد در خانه تئاتر شهر رشت آغاز شد.

طی آئین آغازین این جشنواره که با حضور کودکان، نوجوانان، خانواده‌ها، هنرمندان و علاقمندان به هنرهای نمایشی همراه بود، «سجاد کوچکی نژاد» معاون فرهنگی کانون استان گیلان ضمن قدردانی از مشارکت دستگاه‌های فرهنگی و فعالان عرصه هنر، درباره اهمیت برگزاری این جشنواره‌ها صحبت‌کرد.

کوچکی نژاد یاد تمامی هنرمندان در گذشته را گرامی داشت و از حاضران برای نکوداشت تمامی فعالان عرصه هنر، به ویژه، پیشکسوتان این حوزه دعوت کرد.

ادامه بخش برنامه‌ها نیز هنرنمایی گروه‌های نمایش بود و در این میان، به ترتیب نمایش‌های «زمین پاک» به کارگردانی حمیده زاره، «ببینیم سطل شما چه طوریه؟» با کارگردانی نرگس فرضی، «دختر نقال» و «گوساله لجباز» به کارگردانی نکیسا عوض‌مطلق و «دیگر مرا صدا نزن مادر» با هدایت احمدرضا جعفری از رشت روی صحنه رفتند.

«فیل و ابابیل» به کارگردانی مجید پتکی و «یاد منجی»، با کارگردانی سیده زهرا صادقی از رشت و «پرپروک» به کارگردانی منیژه واحد از لاهیجان، دیگرنمایش‌هایی بودند که با هنرنمایی هنرمندان گیلانی دیدنی شدند.

داوری این رویداد هنری که در بخش کانونی و آزاد، با مشارکت مخاطبان نوجوان، جوان ۱۲ تا ۲۲ سال و بزرگ‌سالان صورت گرفت را «محمد علی صادق حسنی»، کارگردان و بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون و تئاتر و رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان گیلان، «محمود فرضی‌نژاد»،محقق و پژوهشگر، کارگردان تئاتر و خواننده فرهنگ عامه گیل و دیلم و همچنین، «حمید آذرنگ»، کارشناس مدیریت فرهنگی و کارگردان تئاتر بر عهده داشتند و به داوری هنرنمایی هنرمندان در بخش‌های نمایش (صحنه، عروسکی، زنده_ عروسکی)، نمایش خلاق (‌نمایش کتابخانه‌ای و بازی نمایش) پرداختند.

گفتنی‌است، خانواده و اهمیت آن، نامداران دینی، ملی و اسطوره‌ای و درعین‌حال، امیدآفرینی در تولید نمایش، توجه به محیط‌زیست و سبک زندگی ایرانی اسلامی، مهارت‌افزایی، ترویج نمایش‌های آئینی و سنتی و کتاب‌های چاپ‌شده در کانون و فرهنگ بومی محلی کشور، از رویکردهای ارزش‌گذاری نمایش‌های ارائه شده در نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کودکان و نوجوان است که با هدف عمومی‌سازی و مردمی‌سازی هنرنمایش برگزارمی‌شود.

لازم به توضیح است، مرحله استانی نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کودکان و نوجوان عصر امروز با معرفی ۳ گروه برگزیده به ایستگاه پایانی می‌رسد.

کد خبر 6098222

دیگر خبرها

  • مهمانی جشنواره تئاتر رضوی در ۶ شهر ایران
  • راهیابی یک اثر از ملایر به جمع ۱۲ تئاتر برتر دانش آموزان کشور
  • جزئیاتی جالب درباره دنیای پرزرق و برق و باشکوه بازیگری بهرام افشاری
  • جدیدترین تصویر از وضعیت اسفناک تئاتر شهر + عکس
  • قصه شهرت و پایانش رنگ کهنگی نمی‌گیرد/ ترس‌ و تردیدهای یک ستاره
  • قصه شهرت و پایانش رنگ کهنه‌گی نمی‌گیرد/ ترس‌ و تردیدهای یک ستاره
  • نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری در رشت آغازشد
  • علیرضا کوشک‌جلالی به تماشاخانه ایران‌شهر می‌آید
  • کوشک جلالی با «آرت» به تماشاخانه ایرانشهر می‌آید
  • استقبال از «آن برد» غافلگیر کننده بود/ دغدغه همیشگی «مهاجرت»