Web Analytics Made Easy - Statcounter

کوروش زارعی کارگردان تئاتر «المسیح فی الطف» که این روزها در کشور عراق در حال اجراست، از جزئیات این نمایش گفت. او نمایش را با شرایط عراق همسان می‌پندارد. ۱۵ مهر ۱۳۹۸ - ۰۲:۲۸ فرهنگی سینما و تئاتر نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی تسنیم، کوروش زارعی کارگردان تئاتر «المسیح فی الطف» که این روزها با ترکیبی از هنرمندان ایرانی، عراقی و سوری در کشور عراق روی صحنه است، در گفت‌وگو با تسنیم درباره این نمایش گفت: «المسیح فی الطف» یا همان مسیح در سرزمین کربلا، قصه دیر معروف در حلب است؛ به این صورت که در سال 61 هجری کاروان اسرا از کوفه به سمت شام حرکت می‌کند و شب به حلب می‌رسد، در نزدیکی حلب دیری است که فرماندهان کاروان تصمیم می‌گیرند شب را تا صبح در آن سپری کنند و صبح عازم شام شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آنجا راهبه‌ای است که وقتی متوجه می‌شود، فرماندهان این سپاه در صندوقی که حمل می‌کنند سر مبارک امام‌حسین (ع) را گنجانده‌اند، حاضر است تمام اموال و ثروت خودش را به آنها ببخشد تا یک شب تا صبح سر را در اختیار داشته باشد و با آن راز و نیاز کند؛ سرانجام بعد از بحث‌ها و جدل‌های فراوان بین فرماندهان کاروان و راهبه، آنها متقاعد می‌شوند که سر را در اختیار راهبه قرار دهند و او شب تا سحر با سر مبارک راز و نیاز می‌کند. همین موضوع سرآغاز تحولی بزرگ در شخصیت راهبه می‌شود. به‌طوری‌که به اسلام می‌گراید. البته ما مسلمان شدن راهبه را نشان نمی‌دهیم؛ اما شخصیت‌پردازی او در انتهای نمایش به‌گونه‌ای است که مخاطب متوجه می‌شود او در پی این ماجرا متحول شده است.

نمایش «المسیح فی الطف» در عراق به روی صحنه می‌رود

وی افزود: ما در «المسیح فی الطف» نگاه و رویکردی امروزی داریم، یعنی سعی کردیم این قصه تاریخی را امروزی کنیم که برای مردم امروز قابل‌ لمس باشد؛ چراکه امام‌حسین (ع) به‌عنوان حقیقت همیشه زنده و خورشید تابناکی در مقابل ظلم قد علم و از حقانیت مظلوم دفاع می‌کند که این موضوع در نمایش ما دیده می‌شود. ضمن اینکه در این نمایش مسائلی که امروز در اطراف ما در میان مردم خاورمیانه و امت مسلمان وجود دارد یعنی نسل‌کشی‌ها و جنایت‌های شنیع، مورد بررسی قرار می‌گیرد؛ بنابراین صرفاً قصه تاریخی را روایت نمی‌کنیم؛ بلکه در کنارِ آن قصه قدیمی، مسائل امروز جهان را نیز مطرح می‌کنیم. به این صورت که استکبارها و استثمارهای صاحبان زور و ظلم و نسل‌کشی‌هایی را که در خاورمیانه رقم می‌زنند، نقد می‌کنیم و به جهان بشریت آگاهی می‌دهیم.

زارعی اظهار کرد: ما با این نمایش می‌خواهیم بگوییم همان اتفاقی که در سال 61 هجری رخ داده، در حال حاضر در اطراف شما به وقوع پیوسته است، بنابراین اجازه ندهید به شما ظلم شود، اجازه ندهید ظالم‌ها قدرت بگیرند، ای کسانی که به دنبال آزادی هستید هرگز سر تعظیم به‌سوی ظلم فرود نیاورید و در برابر ظلم بایستید؛ حتی اگر ظلم تا بن دندان مسلح باشد، حریّت داشته باشید و اجازه ندهید که به ملت شما ظلم شود. باید بگویم صاحبان قدرت در جهان پس از ایجاد گروهک‌های تروریستی مثل طالبان، القاعده و ... گروهی مثل داعش راه‌اندازی کردند تا امت مسلمان خاورمیانه هرگز روی آرامش و آسایش به خود نبیند. از همین رو ما در این نمایش اتفاقاتی که داعشی‌هایِ زمان، در سال 61 رقم زدند با اتفاقاتی که امروز رقم می‌زنند، مورد بررسی و کنکاش قرار می‌دهیم؛ آگاهی‌بخشی می‌کنیم و می‌گوییم امام‌حسین (ع) با شهادت خود و یارانش به ما درس حریّت و آزادگی داد. بنابراین ما باید از ایشان درس بگیریم. به‌هرحال عراق سرزمین امام‌حسین (ع) و اهل‌بیت است؛ سرزمینی است که امام‌حسین (ع) در آنجا به شهادت رسید و حالا هم ملت عراق در آماج هجوم دشمنانند. ما با «المسیح فی الطف» یک‌بار دیگر تاریخ را بررسی می‌کنیم، پیش روی مردم این سرزمین قرار می‌دهیم و به آنها می‌گوییم دشمنان شما چه کسانی‌اند، چه نقشه‌هایی برای شما دارند و اگر در مقابل دشمن نایستید، حسین‌های دیگر سر بریده می‌شوند.

این کارگردان با بیان اینکه این نمایش محصول مشترک ایران، عراق و سوریه است که گروه کارگردانی آن را ایرانی‌ها تشکیل می‌دهند، توضیح داد: «المسیح فی الطف» عوامل عراقی، ایرانی و سوریه‌ای دارد، 5 بازیگر مطرح سوری در این نمایش بازی می‌کنند ضمن اینکه 50 بازیگر کودک، نوجوان و جوان عراقی در کنار این هنرمندان به ایفای نقش می‌پردازند باید عنوان کنم این نمایش در معتبرترین سالن تئاتر عراق هر روز ساعت 17 اجرا می‌شود. شب گذشته 6 مهرماه هم نهمین اجرای آن روی صحنه رفت اما 16 اجرای دیگر داریم.

زارعی با بیان این مطلب که استقبال خوبی از «المسیح فی الطف» صورت گرفته است، عنوان کرد: نزدیک به 25 شبکه تلویزیونی مختلف ماهوراه‌ای، دولتی و غیردولتی خبر این نمایش را پوشش داده و مردم ارتباط خوبی با نمایش برقرار کرده‌اند؛ درواقع اینکه ما داعشیان سال 61 هجری را با داعشیان حال حاضر تطبیق داده‌ایم به‌عنوان ایده نویی برای آنها جذاب است؛ ضمن اینکه در «المسیح فی الطف» از تصاویر ویدیویی هم استفاده کرده‌ایم که اینها باعث می‌شود تأثیر نمایش دوچندان شود. با توجه به اینکه مردم عراق درگیر مسائل داعش بودند و در پی این موضوع عزیزان خود را از دست دادند، وقتی مردم تصاویر امروزی را در دل نمایش تاریخی می‌بینند ارتباط خوبی با آن برقرار می‌کنند. آنها از ما خیلی تشکر می‌کنند و می‌گویند شما عراقی نیستید اما برادر مسلمان مایید و نمایشی با موضوع ظلم برای ما اجرا می‌کنید. آنها این‌چنین ما را مورد محبت خود قرار می‌دهند از همین‌رو امیدوارم در 16 شب باقی‌مانده از این اجرا، همچنان استقبال خوبی از سوی آنها صورت بگیرد. این نکته را هم باید ذکر کنم که هرشب هنرمندان سینما، تئاتر و تلویزیون کشور عراق به تماشای این نمایش می‌نشینند و از سوی دیگر معاون نخست‌وزیر، وزیر کشور، فرماندهان حشدالشعبی و دولتمردان مختلف عراقی هرشب در نمایش ما مهمانند و همه آنها از بازخورد و تأثیر این نمایش شگفت‌زده شده‌اند.

 وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: ما به دعوت مؤسسه فرهنگی ـ هنری «بلاحدود» برای اجرای این نمایش به کشور عراق آمدیم و این مؤسسه تمام هزینه‌های این نمایش را پرداخت می‌کنند. «بلاحدود» توسط جوانان رزمنده، فرهیخته و تحصیل‌کرده راه‌اندازی شده و میزبان اصلی ما این مؤسسه است؛ البته مسئول اصلی آن احمد عسگری است که خودش از مبارزان جنگ با داعش بوده و از جوانان فهمیده و تحصیل‌کرده است. در واقع بانیان این مؤسسه سال گذشته آوازه «المسیح فی الطف» را در کشور سوریه شنیده بودند و پس از رصد بازخوردهای آن از دوستان ما در مؤسسه «مهنا» در اوج درخواست کردند که این نمایش را با هزینه آنها در کشور عراق به صحنه ببریم. البته بانیان این مؤسسه به ما می‌گویند حدود 15 سال بود که نمایشی با این حجم از بازیگر و کیفیت روی صحنه نرفته بود.

زارعی توضیح داد: ما شب گذشته اجرای خوبی داشتیم به‌طوری‌که هنرمندان زیادی برای تماشای «المسیح فی الطف» آمده بودند؛  از همین رو پس از اتمام اجرا، جلسه نقد و بررسی و گفت‌وگو داشتیم که من فکر می‌کنم این جلسات گفت‌وگو که بین هنرمندان کشورهای مختلف رخ می‌دهد، باعث می‌شود تئاتر ایران، بغداد و سوریه ارتباطات خوبی با هم بگیرد و در آینده منجر به تولیدات مشترک خوبی شود.

این کارگردان با بیان اینکه قرار نیست «المسیح فی الطف» امسال در جای دیگری اجرا شود، توضیح داد: ما دوست داریم «المسیح فی الطف» در کشورهای دیگر اجرا شود؛ از همین‌رو امیدواریم در سال‌های آینده در کشورهایی مثل امارات، مصر، لبنان، یمن و ... روی صحنه برود و مردم کشورهای مختلف بتوانند از این پیام بین‌المللی بهره ببرند.

وی در پایان گفت: «المسیح فی الطف» یکی از چند اثر «مهنا» است که در کشورهای همسایه اجرا می‌شود. قبل از آن، نمایش آقای سعید اسماعیلی در نجف اولین حضور بین‌المللی «مهنا» را تجربه کرد و پس از آن، نمایش دیگری در مسیر اربعین اجرا شد.

انتهای پیام/

R1369/P/S4,34,37,38/CT2 واژه های کاربردی مرتبط اربعین اوج تئاتر دینی تعزیه تئاتر

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اربعین اوج تئاتر دینی تعزیه تئاتر اربعین اوج تئاتر دینی تعزیه تئاتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۷۰۷۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام بارز «نیچروان» از ایران برای جهان

سفر «نیچروان بارزانی» ‌به ایران و دیدار وی با مقامات کشورمان حاوی پیام‌های مختلفی است. این دومین سفر بارزانی به ایران پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم و به عنوان رئیس اقلیم کردستان عراق است.

بارزانی پیشتر در مراسم تحلیف آیت الله رئیسی به ایران آمده بود و حالا ضمن دیدار با رهبر معظم انقلاب با رئیس جمهور و رئیس مجلس شورای اسلامی ملاقات و گفت‌وگو کرد.

وی در صفحه ایکس خود درباره دیدار با رهبر معظم انقلاب نوشت:‌« بە دیدار رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران آیت الله العظمى سيد علی خامنه‌ای در تهران شرفیاب شدم.در این نشست بر آمادگی و تمایل عراق و اقلیم کردستان جهت پیشبرد روابط همە جانبە با جمهوری اسلامی ایران تأکید نمودیم.»

حضور رئیس اقلیم کردستان عراق پس از تحولات منطقه از جمله حمله تلافی‌جویانه و بازدارنده موشکی پهپادی ایران به رژیم صهیونیستی برای ناظران و افکارعمومی معنادارتر تلقی می‌شود.

برخی از بازیگران منطقه‌ای از جمله «رژیم صهیونیستی»‌ سعی داشتند تحرکاتی در اقلیم کردستان عراق به عنوان حیاط خلوت ایران انجام دهند و خود را در این منطقه نزدیک ایران تثبیت و اقلیم را به پایگاهی ناامن کننده برای کشورمان تبدیل کنند.

سفر بارزانی به ایران و رایزنی‌های وی، این پیام را برای اسرائیل و گروه‌های تجزیه‌طلب کرد و سایر بازیگران ارسال می‌کند که اقلیم کردستان به هیچ وجه پشتیبان و مخفیگاه مناسبی برای آنان نیست.

درواقع بارزانی تاکید می‌کند که اقلیم کردستان عراق یک منطقه جداشده از این کشور نیست و در طرح امنیتی یک پارچه عراق در همکاری با جمهوری اسلامی ایران شرکت خواهد کرد و تصریح کرد که به ابزاری برای اهداف دشمنان بدل نمی‌شود.

از همین روست که رئیس اقلیم کردستان در دیدار با آیت الله سید ابراهیم رئیسی،‌ رئیس جمهور کشورمان بیان می‌کند: «هیچ عقل سلیمی اجازه نمی‌دهد ما روابط با رژیمی را که امروز در بدترین موقعیت خود قرار دارد، بر روابط با کشور قدرتمند و دوست ترجیح دهیم.»

وی همچنین بر پایبندی بر اجرای کامل توافق امنیتی ایران و عراق تاکید کرد.

بارزانی همچنین از ایران به عنوان دوست روزهای سخت یاد می‌کند و با یادآوری و قدردانی از دستاوردهای سردار شهید سلیمانی در مقابله با تروریست داعش و ایجاد امنیت در منطقه بیان کرد: «اشتراکات دینی، تاریخی و فرهنگی، در طول سالیان متمادی همسایگی، پیوندهایی عمیق را میان دو طرف ایجاد کرده است و جمهوری اسلامی ایران به عنوان دوست روزهای سخت و کشوری است که همواره در هنگام بروز مشکلات کنار عراق و اقلیم کردستان بوده است.»

این سفر خیلی زود بازتاب بین المللی یافت و «متیو میلر»، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، در پاسخ به این که چه نظری درباره سفر نیچروان بارزانی، رییس اقلیم کردستان به ایران دارد، گفت: «نمی‌خواهم درباره این گفت‌وگوی به خصوص اظهار نظر کنم اما ما مسلما، همیشه تشویق به انجام شدن گفت‌وگوهایی کرده‌ایم که به تنش‌زدایی و ثبات بیشتر در منطقه، از جمله در قبال ایران می‌انجامد.»

با توجه به سخنان رئیس اقلیم کردستان عراق به چند موضوع مهم و محوری در این سفر می‌توان اشاره کرد.

ضعف رژیم صهیونیستی به ویژه بعد از عملیات وعده صادق برای همه بازیگران کوچک و بزرگ منطقه‌ای مشخص است و اقلیم کردستان نیز روی یک اسب بازنده که می‌تواند روابط خود را با کشوری قدرتمند و دارای اشتراکات مهم فرهنگی و اجتماعی و ... از جمله ایران خدشه‌دار کند، شرط نمی‌بندد و اقلیم کردستان از این ظرفیت برای تحکیم روابط فی مابین استفاده می‌کند.

جمهوری اسلامی ایران که مقتدرانه در خاورمیانه حضور فعال دارد نه تنها امروز بلکه در طول تاریخ روابط خود با کشورهای مختلف را تحت عنوان یک شریک امن و دوست روزهای سخت تداوم بخشیده و عقلانیت سیاسی بر روابط حسنه با ایران تاکید می‌کند که سفر بارزانی به کشورمان نیز در همین راستا انجام شده است.

دیگر خبرها

  • تبریک بشار اسد به پوتین
  • پیام بارز «نیچروان» از ایران برای جهان
  • پیام بارز «بارزانی» از ایران برای جهان
  • پیام بارز «نیچروان» از ایران برای جهان
  • سکوت در برابر جنایات صهیونیست‌ها محکوم است | به هیچ تهدیدی توجه نداریم
  • دیدار رئیس حشد شعبی با بشار اسد
  • هشدار رییس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ تن/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام دو پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده‌های روسیه
  • هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه
  • پیام رهبری به خانواده سردار ترور شده در سوریه
  • کشته‌شدن ۴ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق